All Categories
Featured
Table of Contents
Het beveiligen van uw bedrijf of woonhuis voorkomt financiële schade en daardoor kan uw verzekeringspremie omlaag worden gebracht. Zo bieden verzekeraars een gunstige premie wanneer u zich op de juiste manier beveiligd heeft. Ook vervalt een deel van uw eigen risico wanneer u zich op de juiste manier beveiligt. Een alarmsysteem met camera is de ideale oplossing. Onze complete alarmsysteem sets zijn een compleet systeem met een ontvanger en één of meerdere alarm melders. Veelal is de basis van het alarm systeem set een kastje met gsm of internetaansluiting en soms een geïntegreerd toetsenbord. Op dit alarmpaneel kunt u het alarm-systeem in- en uitschakelen en verder bedienen.
s.m. met de aangesloten componenten, dit kan detecteren en hiervoor een alarmering afgeeft. Bij de Lupus, Ajax en Satel met ABAX-2 voor Integra/Versa Alarmen is dit het geval. Bij de smarthome systemen ben ik het nog NIET tegen gekomen (tips om zelf je huis te beveiligen). PS.:Het “jammed” signaleren van slimme deursloten (slot is mechanisch vastgelopen) is iets anders! .
Kortom dit is geen echte bedreigen voor de thuissituatie omdat het te moeilijk is voor inbrekers en het direct gesignaleerd kan worden. Met anti-sabotage wordt hier bedoeld dat een component (bijv.: “open-dicht” deurcontact) van zijn (vaste) plek/beugel wordt verwijderd of wordt geopend (tips om zelf je huis te beveiligen). Dit leidt vervolgens tot een (draadloze) signalering en kan leiden tot alarmering.
Een andere mogelijkheid is een helling/tilt-sensor in het component die een signaal afgeeft bij beweging van dat component zelf (o. a. gebruikt bij autobeveiliging). Van alle genoemde draadloze protocollen zijn componenten beschikbaar met en zonder Anti-sabotage. Bij alarmsystemen met de “(LR) eigen 868Mhz” zijn normaliter alle kritisch componenten voorzien van anti-sabotage.
Het is dus niet zozeer een gebrek aan het draadloze protocol maar meer dat smarthome systemen heel vaak niet voor primaire alarmeringszaken zijn ingericht. Anti-masking is het detecteren en signaleren van het afdekken van de meting en/of signaal mogelijkheid van een component, meestal een bewegingsmelder. Dit kan met een doekje, verf of metaal (kapje/aluminiumfolie).
Ik denk dat dit echter wel erg zinvol is voor bewegingsmelders rondom je woning (buiten). De indringer/dief doet een doekje of aluminiumfolie over je buiten bewegingsmelder of spuit het met verf af/dicht. Vervolgens wacht die rustig af of er een alarm af gaat. Gebeurd er niets dan gaat die verder met zijn snode inbraak plannen.
Met deze laatste oplossing komen ook de Optex lijn detectie bewegingsmelder met anti-masking in beeld voor de genoemde Alarmsystemen. Voor Zigbee, Z-wave en Wifi ben ik nog GEEN bewegingsmelder met anti-masking tegengekomen. Dus wordt er over deze protocollen volgens mij GEEN anti-masking gemeld. Je kunt natuurlijk voor Zigbee, Z-wave en Wifi dezelfde oplossing kiezen als hierboven geschetst voor de Lupus Electronics maar dan met een zendertje voor Zigbee, Z-wave of Wifi - tips om zelf je huis te beveiligen.
Er zijn een hoop Wifi en bedrade camera’s die met fantastisch kreten als “Artificial Intelligence” en “shape scan” (etc.) beweren ook menselijk beweging te kunnen detecteren. Het klopt dat ze beweging detecteren maar dat doen ze buiten zeker een paar keer per dag zonder dat er mensen in de buurt zijn en van anti-masking hebben deze camera’s ook nog nooit gehoord.
Er is een beetje geknutselde oplossing om anti-masking bij camera's te realiseren via gezichtsherkenning (face recognition). Dit werkt voor de consument als deze een NVR unit neemt met face recognition en een camera hiermee kan samenwerken - tips om zelf je huis te beveiligen. Dit werkt dan door 1 of meer plaatjes (gezichten) op de NVR die camera-lens afdekking (anti-masking) simuleren.
Dit werkt nog niet zo betrouwbaar als een anti-masking in een bewegingmelder. Het is technisch zeker mogelijk PIR/Radar met elektronica aan de camera zelf toe te voegen maar dan worden ze hoogst waarschijnlijk veel te duur voor de consument. Een losse bewegingsmelders met anti-masking die aangesloten is op de camera (met alarm-ingang) is een mogelijke oplossing.
Mocht de Anti-masking toch nog het draadloze signaal verstoren dan zal dat als Jamming worden gedetecteerd door een goede Alarmsystemen. Kortom het detecteren van signaalverstoring/jamming (zie aparte hoofdstukje) als gevolg van maskeren is dus niet zozeer afhankelijk van het type draadloze signaal maar van het detecteren hiervan door de Hub.
Z-wave-plus is hier de “zwakste broeder” want er kunnen maar 232 componenten (“nodes”) op. Bij de “(RL) Eigen 868Mhz” is het een kwestie van geld. Hoe duurder de Hub hoe meer componenten er op kunnen worden. Het start meestal bij 40 stuks en kan oplopen tot 1000. Z-Wave-RL is met 4000 aansluitingen ook een prima verbetering t.
Maar anno 2022 hebben we voor alarm/smarthome systemen nog steeds elektronica nodig die alleen werkt met stroom. Er zijn nu wel kinetisch schakelaars met het Zigbee protocol die met het beetje stroom dat opgewekt wordt door beweging een simpel aan/uit opdracht draadloos kunnen versturen. Een prima oplossing voor niet kritische zaken.
a. een te zwakke batterij. Bij bijna alle modellen van Lupus Electronics en Ajax neemt het ingebouwde mobieltje de alarmering naar buiten over als de Router en/of het internet uitvallen. Bij Satel met ABAX-2 voor Integra/Versa is dit ook het geval, je moet hiervoor wel een extra 2G/4G module op de hoofdprintplaat "prikken".
Het is wel even een klus dit regelmatig te testen (met alle 220 volt stroom UIT). Voor de draadloze (kritisch) componenten van Alarm/Smarthome systemen geldt dat de batterij waarop ze werken voldoende capaciteit moet hebben voor een werking van 2-5 jaar - tips om zelf je huis te beveiligen. Bij de draadloze IP-camera's zie je ook steeds vaker dat deze batterij gevoed zijn.
Camera's verbruiken toch nogal wat stroom dus het beste is als ze oplaadbare batterijen hebben die in de camera zijn op te laden door een zonnepaneeltje of een stroomdraad (liefst permanent). In Nederland bevind zich bijna altijd de stoppen-, groepen-kast binnen de woning en ook nog eens vaak in een meterkast.
Je zou dus denken ik zet een flink slot op de meterkast en kan hiermee er vanuit gaan dat er "altijd 220V" stroom is. Je moet echter ook rekening houden met het feit dat de interne/externe adapter van bijvoorbeeld je Hub stuk gaat en dus geen stroom levert. Ook de (stroom) Netwerkbeheerders (Stedin, Liander etc.) waarschuwen de laatste jaren steeds vaker dat met de "Energietransitie" de leverzekerheid van stroom zal afnemen. tips om zelf je huis te beveiligen.
Z-wave-(plus), Wifi en Zigbee maken gebruik (of kunnen) van een automatisch gemanaged Mesh netwerk dat het bereik wel prima vergroot maar dat niet voldoende betrouwbaar is in alle situaties. De “(LR) Eigen 868Mhz” en Z-wave-LR hebben wel een goed bereik voor bijna alle thuissituaties en zijn met een Star(ster) netwerk makkelijk te managen en betrouwbaar ook bij stroomuitval.
Dit ontbreekt bij de gewone Smarthome systemen. Je ben dus nog aangewezen op de “(LR) Eigen 868Mhz” voor de goed alarmsystemen met eventuele Smarthome mogelijkheden. Het is te hopen dat het nog erg nieuwe Z-wave-LR een vervanger wordt van alle “(LR) Eigen 868Mhz”, zodat je niet meer afhankelijk bent van 1 fabrikant zijn Hub en/of componenten.
Bijna iedereen wil buitenshuis ook toegang tot zijn Alarm/Smarthome. Bijvoorbeeld om een alarm notificatie te ontvangen, om met een camera in/om huis te kijken wat er aan de hand is bij zo’n alarmering of om het Alarm UIT/AAN te zetten. Hiervoor heb je externe (buitenshuis) toegang nodig tot o. a.
In deze bijlage gaan we er vanuit dat je Router een ingebouwd modem heeft dat aangesloten is op het “vaste” internet! Je Alarm/Smarthome communiceert via deze Router met het “vaste” internet (WAN). De computersystemen buiten je eigen huis ‘in het internet” worden aangeduid met Cloud (externe servers). tips om zelf je huis te beveiligen. In deze bijlage staan ook nog wat verhalen over de “goede oude tijd” om te illustrerende wat het dilemma van deze moderne digitale tijd is.
Het voordeel van de PSTN lijnen was dat deze de telefoon via de kopernetwerkaansluiting van 47Volt gelijkstroom voorzag. tips om zelf je huis te beveiligen. Dus bij stroomuitval in huis kon je altijd nog bellen en deed de alarmmelding via zo’n lijn “onder stroom” het ook altijd beter. Er zijn trouwens ook VDSL/ADSL routers (aangesloten op de kopernetwerk!) met een zogenoemde “lifeline(s)” (niet veel meer).
De KPN is echter ook begonnen met het uitfaseren van het kopernetwerk, startend met de locatie waar zij hun eigen glasvezel aansluitingen kunnen aanbieden. Om even te klagen over dat het vroeger allemaal beter was; Het is inderdaad jammer dat over glasvezel netwerken geen stroom kan lopen . Hiermee vervalt de back-up stroomvoorziening die het kopernetwerk wel had.
Vaak sturen deze ‘oudere” Alarmsystemen met telefoonlijnen Alarmeringen in de vorm van een spraakberichten naar de bewoners van het huis. Zo’n spraakbericht is natuurlijk wel handig voor blinden/slechtzienden en analfabeten. Vaak bieden deze nieuwere Alarm/smarthome systemen alleen tekstberichten (o. a. SMS, e-mail en pushnotificaties) aan over de mobiele verbinding. Voor de blinden/slechtzienden en analfabeten kan dit een probleem geven.
Internet is het toverwoord. Je kunt inderdaad ontzettend veel soorten soorten communicatie regelen buitenshuis richting componenten in je huis met dat internet. Maar als het “vaste” internet het niet doet om wat voor een reden dan ook, dan is het erg verstandig een “ minimum” back-up pad te hebben voor je Alarm/Smarthome zijn externe communicatie.
Latest Posts
Printer Print Niet Goed Na Vervangen Cartridge
Wij Verkopen Uw Auto Wel Reviews - Autoopkoperbenelux.be
Auto Verkopen Aan Vennootschap - Autoopkoperbenelux.be